You are not connected. Please login or register

Knjige koje su izašle u Hrvatskoj

Go down  Message [Page 1 of 1]

1 Knjige koje su izašle u Hrvatskoj on Fri Feb 26, 2010 9:43 pm

Chuck

avatar
Admin
Admin
Ovdje će biti postavljene knjige koje su izašle u Hrvatskoj i mogu se kupiti u Algoritmu.

View user profile http://www.gossipgirlcroatia.com

2 Re: Knjige koje su izašle u Hrvatskoj on Fri Feb 26, 2010 9:47 pm

Chuck

avatar
Admin
Admin
Prva knjiga
TRAČERICA / GOSSIP GIRL


[You must be registered and logged in to see this image.]

autor: Cecily von Ziegesar
stranica: 192
žanr: roman za mlade
cijena: 49,00 kn

Dobrodošli na Upper East Side New Yorka, gdje moji prijatelji i ja živimo, zabavljamo se i spavamo – katkad jedni s drugima. Pametni smo, nasljedno smo lijepi, nosimo fantastičnu odjeću i znamo se zabavljati. Luksuzan je to život, ali netko ga mora živjeti.
Uđite u skandalozan svijet Tračerice; svijet u kojem su svi prekrasni, sve je glamurozno, a ljubomora i izdaja nalaze se na svakom koraku, svijet neodoljivo privlačan kao i trač sam, svijet koji teško da ćete poželjeti napustiti, svijet kroz koji nas vodi anonimna pripovjedačica upućena u sve i svašta što je bitno. Čitajte i uživajte u slatkom zabranjenom voću trača!
Istoimena televizijska serija uskoro se počinje prikazivati i na našim malim ekranima, a u svijetu već odavna uživa kultni status i slovi za najveći izvor modne inspiracije svojim gledateljicama, kao što je to donedavno bio Seks i grad.


Pobjednička recenzija
Ramona Boban-Vlahović


"Trač je seksi. Trač je dobar. Ne tračaju svi, ali bi trebali!" misao je vodilja neodoljivog romana "Tračerica" autorice Cecily von Ziegesar kojeg niti jedna društveno osvještena djevojka ne smije propustiti. Biti teenager nije mnogo lakše u otmjenoj Upper East Side četvrti New Yorka, ali su problemi puno drugačiji, a zbog toga i tračevi toliko sočniji. Ovdje je "opijanje bilo uobičajeno kao i puhanje nosa", sve vrvi od skupe odjeće modnih dizajnera, otmjenih zabava i razuzdanih teenagera koji nisu navikli na riječ 'ne'. Ta grupa privilegiranih i neobuzdanih djevojaka i mladića pod budnim su okom sveprisutne, a opet neuhvative, djevojke s nadimkom 'Tračerica', koja se neće suzdržati od toga da otkrije i najmračnije tajne koje skrivaju nasljednici njujorške elite. Ona zna da su baš one najtraženije.

Tračeričin je idnetitet nepoznat, ali su zato osobe o kojima piše i više nego slavne, što zbog svojih zaklada, što zbog svojeg nedoličnog ponašanja (ili glasina o istom). Osobe poput Serene van der Woodsen čiji je povratak iz internata prouzročio tsunami govorkanja i nagađanja. Zašto se vratila? Zašto je uopće otišla? Kako je zaista provela ljeto u Europi? I najvažnije, kako uspijeva izgledati tako prokleto savršeno? Isto se pita i njezina najbolja prijateljica Blair koja bi sada mogla pasti u Sereninu veliku sjenu i izgubiti dominaciju u školi, dok se Serena ponovno ubacuje u društvo koristeći svoj "privlačan, ugodan 'ne možeš me prestati gledati, zar ne?' osmijeh koji supermodeli godinama usavršavaju." No, Blair neće predati 'svoje školsko kraljevstvo' bez borbe, pogotovo nakon što sazna da je Serena prije odlaska u internat spavala s njezinim dečkom Nateom. Rat je objavljen, rukavica je bačena, a profesionalno manikirani nokti deru duboko.

U ovu svađu među djevojkama se neće umiješati Nate – Blairin dečko koji najradije od svojih problema, ali i osjećaja prema Sereni, bježi pušenjem trave umjesto pohađanja nastave. On će se radije neodređeno motati oko jedne i druge tako samo rasplamsavajući strasti. Drugi dugogodišnji prijatelj – Chuck je prezauzet sobom i djevojkama koje želi odvući u krevet kako bi ga se ticala svađa između njih dvije, osim ako se nekako ne može time okoristiti.

Serena, tako suočena s hladnim dočekom dotadašnjih prijatelja, grižnjom savijesti spram najbolje prijateljice i problemima s ocjenama odluči potražiti prijatelje drugdje. Prilika se javlja kada se prijavi na audiciju u izvannastvnoj radionici filma u kojoj Vanessa – ekscentrična djevojka obrijane glave koja svojom pojavom nikako ne pripada u elitnu privatnu školu Constance Billiard – sa svojim prijateljem (i dugogodišnjom simpatijom) Danom želi snimiti kratak igrani film. Dan, koji poput Vanesse ne živi u otmjenom dijelu New Yorka i teško dolazi do novca za skupu školarinu, nije svijestan Vanessinih osjećaja jer je i sam nesretno zaljubljen. I to baš u Serenu van der Woodsen. Sada napokon dobiva priliku upoznati ju. Kada napasni Chuck pokuša iskoristiti Danovu mlađu sestru Jenny, Serena i Dan složno krenu u akciju spašavanja i tako se zbliže. Bez brige, sve se to dogodilo pod budnim okom Tračerice koja je to sve objavila na svojem blogu.

Već nas u prvim rečenicama Tračerica upoznaje sa svojim svijetom: "Imamo neograničen pristup novcu i cugi i svemu ostalome što poželimo, a roditelji su nam rijetko doma, pa imamo gomilu privatnosti." I tko bi onda odbio priliku da tako detaljno i izbliza upozna taj dekadentan i nedostižan svijet? Knjiga "Tračerica" zasladit će svako nepce u potrazi za uzbuđenjima i intrigama. Zainteresirat će maštu svakog pomodnog oka, ali će i svako romantično srce brže zakucati. Ovdje gdje je sve dopušteno i dostupno, ali su zato i ulozi veći, a o svakom krivom koraku se raspravlja na internetu. Prepustite se ugođaju, veselite se slatkim užitcima i uživajte u slatkim grijesima bez da ugrozite svoju čestitost. Priuštite si luksuz druženja s ovim bogatim starletama, barem na nekoliko sati. Napokon budite ukorak sa svim događanjima. I ne brinite, svaka od vas s nestašnom stranom je dobrodošla, poručuje:

"S ljubavlju, Tračerica."

View user profile http://www.gossipgirlcroatia.com

3 Re: Knjige koje su izašle u Hrvatskoj on Fri Feb 26, 2010 9:49 pm

Chuck

avatar
Admin
Admin
Druga knjiga
TRAČERICA: ZNAŠ DA ME VOLIŠ / GOSSIP GIRL: YOU KNOW YOU LOVE ME


[You must be registered and logged in to see this image.]

autor: Cecily von Ziegesar
stranica: 224
žanr: roman za mlade
cijena: 49,90 kn

“Dobrodošli na Upper East Side u New Yorku gdje moji prijatelji i ja pohađamo elitne škole, zabavljamo se i spavamo – ponekad i jedni s drugima. Pametni smo, naslijedili smo klasičan dobar izgled i znamo kako se dobro provesti. Luksuzan je to život, no netko ga mora živjeti.”


Serija romana Tračerica definitivni je hit što se glamura tiče – mjesto radnje otmjeni je Upper East Side u New Yorku, a priča prati uspone i padove u životima njegovih najljepših i najbogatijih mladih stanovnika koji će u ovom nastavku početi razmišljati o upisima na koledž. Naravno, jedino će Ivy League biti dovoljno dobar.

Priča se zahuktava, nova prijateljstva se sklapaju, a neka stara pucaju u sofisticiranom svijetu likova Tračerice. Stvari se između Serene i Blair još uvijek nisu popravile, no kada proživi neke od najbolnijih trenutaka svog mladog života, Blair možda i shvati tko su joj pravi prijatelji. Znate da ćete voljeti i ovaj nastavak Tračerice.

U hrvatskom prijevodu Diane-Kerstin Gabriš i uz naslovnu ilustraciju preuzetu s originalnog izdanja, Algoritam predstavlja drugi dio serijala Tračerica, roman Znaš da me voliš.Last edited by Serenate on Sat Apr 03, 2010 3:55 pm; edited 2 times in total

View user profile http://www.gossipgirlcroatia.com

4 Re: Knjige koje su izašle u Hrvatskoj on Fri Feb 26, 2010 9:51 pm

Chuck

avatar
Admin
Admin
Treća knjiga
TRAČERICA: ŽELIM SVE / GOSSIP GIRL: ALL I WANT IS EVERYTHING


[You must be registered and logged in to see this image.]

autor:
Cecily von Ziegesar
stranica: 208
žanr: roman za mlade

Vrijeme je Božića a Blair i Serena ponovno su najbolje prijateljice. Bilo je i vrijeme! Vratile su se onome u čemu su bile toliko dobre – ludim zabavama i slamanju srca, ovoga puta od Park avenije pa sve do Kariba.

Blairina majka i njezin novopečeni muž Cyrus, Blair nimalo drag, provode medeni mjesec u Salt Keyu. Kad škola završi, Blair, Serena, Blairin slatki novi polubrat Aaron i ostali pridružuju im se kako bi se malo opustili nakon napornih ispita. Uz Pina Colade, Blair i Serena smišljat će kako se osvetiti ultimativnom gadu, Chucku Bassu. Kad se vrate u New York, Serena planira najbolji i najglamurozniji novogodišnji tulum o kojem će, zasigurno, svi pričati, a nepozvani će moći jedino zavidjeti.

Uzbudljivi treći nastavak popularnog serijala Tračerica, Želim sve, s engleskoga je prevela Diana-Kerstin Gabriš, a naslovna ilustracija preuzeta je s originalnog izdanja.

View user profile http://www.gossipgirlcroatia.com

5 Re: Knjige koje su izašle u Hrvatskoj on Fri Feb 26, 2010 9:53 pm

Chuck

avatar
Admin
Admin
Četvrta knjiga
TRAČERICA: JER JA TO ZASLUŽUJEM / GOSSIP GIRL: BECAUSE I’M WORTH IT


[You must be registered and logged in to see this image.]

autor: Cecily von Ziegesar
stranica: 220
žanr: roman za mlade

Tračerica se vraća! Čitajte i dalje i uživajte u slatkom zabranjenom voću trača kroz koji vas vodi anonimna pripovjedačica upućena u sve i svašta što je bitno. Nakon zapaženog prvijenca Tračerica i odličnih nastavaka Znaš da me voliš i Želim sve, dolazi i četvrti roman iz serije – Jer ja to zaslužujem. U njemu će Tračerica na vidjelo izvući još više sočnih detalja iz života prekrasnih glavnih junaka iz najboljih privatnih škola na Upper East Sideu. Zima u New Yorku nikada još nije bila toliko vruća kao kad Petu aveniju zapale vaši najdraži junaci.


Svatko tko je netko u New Yorku trenutno pati od depresije nakon prijamnih ispita i zbilja je vrijeme za malo zabave. Je li moguće da se Blairin polubrat toliko sviđa Sereni ili će je tulumi na njujorškom tjednu mode odvući od prilike za pravu ljubav? Dan i Vanessa još su uvijek ludi jedno za drugim i slijede svoje snove, no trebali bi paziti što si žele. Nateu ne ide baš od ruke nakon što Blair upozna visokog plavokosog studenta Yalea. Jenny sklapa novo prijateljstvo koje se pretvara u nešto malo previše za nju. I, najvažnije, tko će se točno uspjeti upisati na fakultet ranije?

View user profile http://www.gossipgirlcroatia.com

6 Re: Knjige koje su izašle u Hrvatskoj on Fri Feb 26, 2010 9:55 pm

Chuck

avatar
Admin
Admin
Peta knjiga
TRAČERICA: TAKO MI SE SVIĐA / GOSSIP GIRL: I LIKE IT LIKE THAT


[You must be registered and logged in to see this image.]

autor: Cecily von Ziegesar
stranica: 220
žanr: roman za mlade

Tračerica je serija romana o kojoj ćete postati ovisni. Kad bi Carrie Bradshaw iz Seksa i grada imala mlađu sestru, bila bi to Tračerica. Nakon uspješnica Tračerica, Znaš da me voliš, Želim sve i Jer ja to zaslužujem, Algoritam vam predstavlja i peti nastavak popularne serije – Tako mi se sviđa koji ćete jednostavno obožavati.


Stiglo je proljeće, a u zraku se osjećaju ljubav i nemir. Ili je to kombinacija Chanela No. 19 i Guccijevog Rusha? Blair i Serena, ponovno nerazdvojne, uselit će se u zajednički stan. Hoće li gozba ljubavi potrajati ili će ipak jedna drugoj počupati kosu sa savršenim pramenovima? Nate bi se mogao naći u čudnoj situaciji s Georgie, čudakinjom s kojom trenutačno hoda. A Vanessa, samo malo, što Vanessa radi u Barneysu s dečkom u košulji Lacoste? Duga, hladna zima je završila i Petu aveniju je konačno obasjalo sunce. Sve je u prirodi procvjetalo i zlatna njujorška mladež spremna je za najbolje praznike ikad!

View user profile http://www.gossipgirlcroatia.com

7 Re: Knjige koje su izašle u Hrvatskoj on Thu Oct 20, 2011 1:38 pm

Taylor Cobain

avatar
Moderator
Moderator
Šesta knjiga
TRAČERICA: TEBE ŽELIM / GOSSIP GIRL: YOU’RE THE ONE THAT I WANT


[You must be registered and logged in to see this image.]

autor: Cecily von Ziegesar
stranica: 224
žanr: roman za mlade

Dobrodošli na njujorški Upper East Side gdje moji prijatelji i ja stanujemo u predivnim stanovima, pohađamo ekskluzivne privatne škole i Manhattan pretvaramo u vlastito igralište. Možda se čini da je teško živjeti ovako basnoslovnim životom, no nama je to mačji kašalj – lako kao zavođenje dečka najbolje prijateljice. Dobrodošli u svijet Tračerice: svijet ljubomore, izdaja i skupocjenih sandala Christian Louboutin.

Danas nam stižu pisma s fakulteta u kojima ćemo saznati jesmo li primljeni ili nismo. Oni koji su najbolje prošli odglumit će skromnost i veliko iznenađenje; a oni koji nisu pokazali nikakav rezultat na sva će zvona objavljivati kako je fakultet nevažna stvar, no potajno će im biti jasno da su pravi gubitnici; o-ho-ho, njušim li ja to svađu u kokošinjcu? No poslije današnjeg dana vrijeme je da se vratimo onome što je uistinu važno: našim ljubavnim životima. Jedva čekam da ovaj dan završi i prava zabava započne! Sretno svima.

Znate da me volite,
Tračerica

View user profile

8 Re: Knjige koje su izašle u Hrvatskoj on Thu Oct 20, 2011 1:45 pm

Taylor Cobain

avatar
Moderator
Moderator
Sedma knjiga
TRAČERICA: NITKO TO NE RADI BOLJE / GOSSIP GIRL: NOBODY DOES IT BETTER


[You must be registered and logged in to see this image.]

autor: Cecily von Ziegesar
stranica: 216
žanr: roman za mlade
Dobrodošli na njujorški Upper East Side gdje moji prijatelji i ja dobivamo što god – i koga god – poželimo. Jednako je zabavno domoći se najnovije torbice Marca Jacobsa ili dečka najbolje prijateljice. Serena i Jenny osvojit će grad (kad već ne i svijet) svojim fenomenalnim novim ulogama djevojaka rokera njujorškog najtraženijeg benda, Ravesa.
Dan je u međuvremenu prezaposlen utapanjem tuge u čaši da bi primijetio tajanstvenu Francuskinju posebno naklonjenu pohabanim pjevačima koji žele postati novi Jim Morrison. Blair se seli u hotel kako bi na miru mogla razmisliti o budućnosti. Hoće li odabrati karijeru međunarodne špijunke ili najsnobovskije društvene dame Manhattana? Odluke su tako teške! Zvuči kao da bi svima godio dan proveden u wellnessu.

Dobrodošli u svijet Tračerice: svijet u kojem su svi predivni, sve je savršeno, a zavist i izdaja vrebaju iz svakog zakutka.

Znate da me volite,
Tračerica

View user profile

9 Re: Knjige koje su izašle u Hrvatskoj on Thu Oct 20, 2011 1:49 pm

Taylor Cobain

avatar
Moderator
Moderator
Osma knjiga
TRAČERICA: NIŠTA NAS NE MOŽE ZADRŽATI ZAJEDNO / GOSSIP GIRL: NOTHING CAN KEEP US TOGETHER


[You must be registered and logged in to see this image.]

autor: Cecily von Ziegesar
stranica: 220
žanr: roman za mlade

Zakoračite hrabro u svijet Tračerice – svijet u kojem su zavist i izdaja uvijek u modi. Matura je pred vratima i stvari se u našim životima počinju zahuktavati. Svi se brinu oko fakulteta, a sasvim je očito da je vrijeme za zabavu. Najbolje bi bilo da se vratimo tome. Dobijemo li za maturu ono što želimo, ubrzo ćemo svi imati auto. Sad je na nama red da budemo glasniji, nepodnošljiviji i ljepši nego ikad. A u našem je predivnom svijetu vrlo živahno. Jesu li Serena i Nate novi najvrući par? Hoće li Blair samo ostati po strani i gledati kako joj se svijet ruši pred očima? Ili i ona ima neki plan? A tu je i najsočniji od svih tračeva, mala Jenny sprema se napustiti Constance Billard (zbog razuzdanog ponašanja) i otići u internat. A Vanessa? Na koliko stolica ona sjedi? Ma što to čujemo? Vrijeme će pokazati kako će svi završiti. Jedno je sigurno – svi će itekako ostaviti svoj pečat prije odlaska na fakultet.

Hrvatski prijevod novog, uzbudljivog nastavka Tračerice potpisuje Vedrana Zupanič, a naslovnica je preuzeta s originalnog izdanja.

View user profile

10 Re: Knjige koje su izašle u Hrvatskoj on Thu Oct 20, 2011 1:53 pm

Taylor Cobain

avatar
Moderator
Moderator
Deveta knjiga
TRAČERICA: SAMO U SNOVIMA / GOSSIP GIRL: ONLY IN YOUR DREAMS


[You must be registered and logged in to see this image.]

autor: Cecily von Ziegesar
stranica: 232
žanr: roman za mlade

Dobrodošli na njujorški Upper East Side, gdje su cure blistave, dečki prekrasni, a ljetna vrućina savršen izgovor za fantastičnu zabavu pokraj bazena. Kao da za to uopće treba razlog! Ovo je zadnje ljeto koje ćemo provesti skupa prije nego što se upišemo na fakultete, a atmosfera je uzavrela – ne samo zbog vremena. Bez obzira na onaj vrući poljubac koji se dogodio u noći mature, Blair, Serena i Nate odlaze svatko svojim putem… premda ne zadugo. Blair će u London sa svojim novim dečkom, engleskim lordom, a Serena je na dobrom putu da postane filmska zvijezda – kao da već nije zvijezda! – a Nate će uskočiti u iznošene kaki hlače i pravac Hamptoni. A Dan i Vanessa ponovno će zapaliti vatru nekadašnje ljubavi. Opasno! Pripremite se, ovo će ljeto biti vruće nego ikad!

Znate da me volite,
Tračerica

View user profile

11 Re: Knjige koje su izašle u Hrvatskoj on Thu Oct 20, 2011 1:57 pm

Taylor Cobain

avatar
Moderator
Moderator
Deseta knjiga
TRAČERICA: ZAR BIH TEBI LAGALA / GOSSIP GIRL: WOULD I LIE TO YOU


[You must be registered and logged in to see this image.]

autor: Cecily von Ziegesar
stranica: 200
žanr: roman za mlade


Dobrodošli na njujorški Upper East Side gdje moji prijatelji i ja živimo u dekadentnim stanovima, golemim privatnim kućama, a kad dođe ljeto, u prekrasnim kućama na plaži. Zakoračite u svijet Tračerice – svijet u kojem espadrile dolaze ravno iz Španjolske, haljinice za plažu se šivaju po mjeri, a ljubomora i izdaja su najbolji modni dodaci ovog ljeta. Vrijeme je da kosu svežete u razbarušen konjski repić i odrežete najdraže traperice – selimo se u Hamptone! Serena i Blair su nove muze super-poznatog dizajnera koji, čudna li čuda, stanuje vrata do Nateova imanja. Baš se pitam kako će urediti dobrosusjedske odnose. I što to čujem, Vanessa očijuka sa surferima? Tko je sljedeći, Dan? Nikad ne recite nikad…

View user profile

12 Re: Knjige koje su izašle u Hrvatskoj on Thu Oct 20, 2011 2:01 pm

Taylor Cobain

avatar
Moderator
Moderator
Jedanaesta knjiga
TRAČERICA: NE ZABORAVI ME / GOSSIP GIRL: DON’T YOU FORGET ABOUT ME


[You must be registered and logged in to see this image.]

autor: Cecily von Ziegesar
stranica: 240
žanr: roman za mlade

Zaboravite na rastanke pune suza, pred nama su fenomenalni partiji! Svi krećemo na fakultete i posljednji dani su gotovo kao beskrajna novogodišnja zabava – svatko ljubi koga stigne! Pitate se hoće li se netko slomiti i izbrbljati sve svoje tajne? Ja sam sigurna da hoće i jedva čekam. A kad se to dogodi, ne brinite, sigurno neću držati jezik za zubima.

Znate da me volite,
Tračerica

View user profile

13 Re: Knjige koje su izašle u Hrvatskoj on Thu Oct 20, 2011 2:04 pm

Taylor Cobain

avatar
Moderator
Moderator
Dvanaesta knjiga
TRAČERICA: TO SI SIGURNO BILA TI / GOSSIP GIRL: IT HAD TO BE YOU


[You must be registered and logged in to see this image.]


autor: Cecily von Ziegesar
stranica: 240
žanr: roman za mlade

Sjećate se onog davnog, vrućeg ljeta kada je sve počelo, kada su se životi Blair, Serene i Natea isprepleli na sasvim novi način? Sjećate li se uopće života prije Tračerice?

To si sigurno bila ti vraća se u to davno ljeto, ali nemojte se iznenaditi kad saznate da u cijeloj priči ima puno više od onoga što Tračerica zna. Ako ste se oduvijek pitali zašto i kada je Tračerica uopće započela pratiti skandale i otkrivati tajne zlatne njujorške mladeži u kojima svi beskrajno uživamo, morate se vratiti na sami početak… Uživajte!

View user profile

14 Re: Knjige koje su izašle u Hrvatskoj on Thu Oct 20, 2011 2:06 pm

Taylor Cobain

avatar
Moderator
Moderator
Trinaesta knjiga
TRAČERICA: UVIJEK ĆU TE VOLJETI / GOSSIP GIRL: I WILL ALWAYS LOVE YOU


[You must be registered and logged in to see this image.]

autor: Cecily von Ziegesar
stranica: 240
žanr: roman za mlade

Napokon: otišli smo na fakultet i započeli novi život. Nitko ne zna koga smo ljubili, kako smo prošli na prijemnim ispitima ni tko su nam roditelji. Naučili smo puno, stekli nove prijatelje, možda čak upoznali ljubav svog života. Promijenili smo se. Zapravo, barem neki od nas. Teško se riješiti starih navika, pogotovo kad se vratite na praznike, i uskočite u svoj stari život u kojem vas čekaju stari neprijatelji i neprežaljene ljubavi. Svi su ponovno u gradu, i uopće nemojte sumnjati, bit će tu puno sastanaka, rastanaka i potresa.

Srećom, prvi red gledališta još uvijek je rezerviran na moje ime. Neka igre počnu!

Znate da me volite,
Tračerica

View user profile

Sponsored content


Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum


Forumotion.com | © PunBB | Free forum support | Contact | Report an abuse | Free forum